top of page

Omgevingswet... Infodag Omgevingsvisie 

Updated: Mar 21, 2021

Mijn vijfde en laatste blog over de Omgevingswet is een oproep aan jou en alle andere bewoners van Dordrecht. Kom 30 november naar de Informatiedag Omgevingsvisie. Je bent van harte welkom tussen 11 en 16 uur in het Muziekcentrum BeneVia (Spirea 7). Ik geef je TIEN redenen om te komen.Reden 1 Je weet eigenlijk niet zo veel van de Omgevingswet

Na je bezoek aan de Informatiedag weet je meer over de Omgevingswet. Om het uur start de Omgevingsquiz onder leiding van Ben Corino of mijzelf. Bij het Omgevingswetloket kun je vragen stellen over de wet. En dan mag je alle vragen stellen die jou bezighouden: Hoe weet ik welke regel geldt als ik een dakkapel op mijn huis wil plaatsen? Wat moet ik doen als ik een (muziek)festival wil organiseren in mijn wijk?


Reden 2 Je vindt de omgeving waarin je leeft belangrijk.

In de Omgevingswet is bepaald dat wij (overheid, burgers, bedrijven) samen verantwoordelijk zijn voor de omgeving waarin we wonen, werken, recreëren en verplaatsen. Dan wil je toch zeker weten welke ambities het stadsbestuur heeft geformuleerd? Ontwikkelt de stad zich zo dat jij je er thuis voelt, dat jij er goed kunt wonen, sporten en gezond kunt leven? 


Reden 3 Je hebt ideeën over de leefomgeving van Dordrecht 

Tijdens de infodag zijn er verschillende mogelijkheden om jouw ideeën te delen. er zijn gesprekstafels waar je mee kunt praten over vraagstukken per gebied: Centrum, Woonwijken, Bedrijventerreinen, het Poldergebied en de Wantijzone. Ook kun je reageren op ambities die een groep stakeholders heeft bepaald om mee te geven aan het stadsbestuur. Ben jij het eens of niet eens met deze ambities?


Reden 4 Je wilt je verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst. 

Het klimaat verandert. Dordrecht is een stad aan het water. Welke keuzes moeten we voor (in) de toekomst maken bij de inrichting van onze stad bij een stijgend waterniveau? Wat kan jij doen in je eigen huis of wijk waarin je woont? Je kan meedoen met interactieve spellen waar je al spelende ervaart welke oplossingen (beter) werken bij bijvoorbeeld het stijgen van het waterniveau. 


Reden 5 Je hebt kinderen die je wilt betrekken bij het onderwerp. 

De omgevingsvisie gaat over de stip op de horizon, over de toekomst. Ook kinderen hebben ideeën over wat zij belangrijk vinden. Op de informatiedag kunnen kinderen huizen en wijken bouwen bij de speelotheek of een koekhuisje maken. Bij José Vingerling en Gerard de Bruyne teken en filosofeer je samen met je kinderen over de toekomst van Dordrecht. 


Reden 6 Je wilt de Hip Hop in de bieb rapgroep zien optreden.

De rapgroep HipHop in de bieb heeft een vaste groep fans dat nog steeds groeiende is. In Bibelot hadden ze een tijdje terug een succesvol optreden. Interessant om van hen te horen wat zij rappen over de leefomgeving van jongeren in Dordrecht.


Reden 7 Je hebt zin om bij Crooks de rapworkshop te volgen. 

Tussen de twee optredens van de rapgroep Hip Hop in de bieb door kan je met je vrienden de rapworkshop van Crooks volgen. Crooks, is een bekende influenceer. 


Reden 8 Je vindt het leuk om andere Dordtenaren te ontmoeten.

Kom met je man of vriendin naar de infodag en ontmoet nieuwe Dordtenaren. Wie weet kom je wel uit dezelfde wijk. Of heb je dezelfde ideeën over de toekomst van Dordrecht. En lijkt het je wel wat om na deze dag contact te houden.


Reden 9 Je hebt zin in een gezellige dag en een gratis kopje koffie.

Gezelligheid maak je met elkaar. Er zijn genoeg activiteiten en mensen om een goed gesprek mee te kunnen voeren en samen een kopje thee of koffie te drinken. 


Reden 10 Je bent nieuwsgierig naar het Muziekcentrum BeneVia.

Ken jij het Muziekcentrum BeneVia al? Het is de thuishaven van het Dordrechts Philharmosiche Orkest. Goed om deze plek te leren kennen. En om later nog eens terug te komen. 


9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page