top of page
iStock-1039533386%20(1)_edited.jpg

Succesverhalen

Van niets naar iets groots

 

Stichting Voorlezen begon in 2014 zonder geld, zonder medewerkers, zonder kantoor. Maar mét een ideaal – voorlezen aan iedereen die daar baat bij heeft – én Ilse Verbindt. In een paar jaar tijd heeft Ilse Verbindt een groot netwerk opgebouwd met voorlezers en partners die in Dordrecht voorlezen en het belang van voorlezen naar voren brengen. Nieuwe projecten zijn bedacht en uitgevoerd. Nieuwe samenwerkingsverbanden zijn geïnitieerd. De voorleesstichting staat, wordt hoog gewaardeerd en is niet meer weg te denken uit Dordrecht. De komende jaren werkt Ilse Verbindt aan de verdere uitbouw van Stichting Voorlezen: de voorleesprojecten worden uitgebreid naar de Drechtsteden en het (landelijke) netwerk van voorlezers wordt verder opgebouwd. 

"Van voorlezen word je rijker, onze slogan, vertaalt Ilse Verbindt in vele projecten en activiteiten."

Piet hogendoorn.

2020-06-24 projectteam 1 HK.jpeg
2017-05-11 NDP-diner Crabbehoeve 4 JN.jp

Uitnodigen om mee te doen 

 

In 2017 kreeg Ilse Verbindt de opdracht van Gemeente Dordrecht: Zorg dat zoveel mogelijk Dordtenaren de tentoonstelling Nieuw Dordts Peil bezoeken en laat ze reageren op de toekomstplannen voor Dordrecht. In een periode van twee weken heeft Ilse Verbindt honderden Dordtenaren uit alle wijken van Dordrecht en vanuit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met de toekomstplannen voor Dordrecht en ze daar op laten reageren. Ilse Verbindt combineert de persoonlijke benadering met creatieve en laagdrempelige activiteiten waar iedereen zich welkom voelde. De bezoekers voelden de open en oprechte uitnodiging van Ilse Verbindt: Kom jij ook mee praten? Jouw verhaal, jouw reactie, doet er toe. 

"Ilse Verbindt ontzorgt je van A tot Z. Ook als het net even anders moet; nieuwe doelgroepen of moeilijk te bereiken mensen. Ilse Verbindt krijgt het voor elkaar."

Martijn de Rijke.

bottom of page